Vegalybė

Vegetariški burgeriai - receptas

vegetariškas burgeris
Vegetariškas burgeris

Vegetariški burgeriai yra puikus pasirinkimas tiek vegetarams, tiek visavalgiams, norintiems išbandyti naujas ir skanias alternatyvas tradiciniams burgeriams. Šie veggie burgeriai yra nesunkiai pagaminami ir turi daug įvairių skonių, dėl augalinius ingredientų gausos.

Ingredientai vegetariškiems burgeriams

  • 1 skiltelė raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyta
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 didelė pupelių skardinė (apie 400 g), nuplautos ir nusausintos
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštas maltos paprikos
  • 1 šaukštas maltų kmynų
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui
  • 1 stiklinė trintų bulvių
  • 1 stiklinė džiovintų duonos trapučių
  • 2 sunuokę avokadai supjaustyti griežinėliais
  • 4 burgerių bandelės
  • Salotų lapai, pomidorų griežinėliai, agurkai ar kiti garnyrai pagal skonį

Vegetariškų burgerių paruošimas

  1. Kepkite svogūną ir česnaką keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol jie suminkštės.
  2. Į didelį indą sudėkite pupelės, kepintą svogūną, česnaką, druską, maltą papriką ir kmynus. Gerai sumaišykite ir sutrinkite pupeles su šakute, kad susidarytų viena konsistencija.
  3. Įmaisykite trintą bulvę ir džiovintas duonos trupinius į masę. Gerai išmaišykite.
  4. Masę padalinkite į 4 dalis ir formuokite plonus paplotėlius.
  5. Užkaitinkite keptuvę arba grilį vidutiniu ugnies intensyvumu. Kepkite burgerius 4-5 minutes kiekvienoje pusėje, kol jie taps skrudinti ir suformuosis traškus kraštelis.
  6. Iškeptus burgerių paplotėlius sudėkite ant bandelių. Pridėkite avokado griežinėlius ir kitus pagardus pagal skonį.
  7. Patiekite su šalotų lapais ir pomidorų griežinėliais ar kita garnyru.

Pasidalink receptu su draugais: