1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
2-3 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyti
1 maža morka, smulkiai tarkuota
1 maža cukinija, smulkiai tarkuota
1 šaukštas druskos
1 šaukštas maltų kmynų
1 šaukštas maltų koriandro sėklų
1/2 šaukštelio maltų čili paprikų (pagal skonį)
1/2 puodelio trinta parmezano arba kitų kietų sūrių
1/2 puodelio džiovintų saulėgrąžų arba duonos trupinių
2-3 šaukštai aliejaus kepimui
Vegetariškų balandėlių paruošimas
Sutarkuokite virtus lęšius arba sutrinkite juos blenderiu iki košės konsistencijos.
Dideliame inde sumaišykite lęšių košę, svogūną, česnaką, morką, cukiniją, druską, kmynus, koriandrą ir maltas čili paprikas. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų vienodai sumaišyti.
Įmaišykite trintą parmezaną arba kitus kietus sūrius į masę ir gerai išmaišykite.
Formuokite mažus balandėlius iš lęšių ir daržovių masės.
Apvoliokite balandėlius džiovintose saulėgrąžose arba duonos trupiniuose, kad sukurtumėte skrudintą apvalkalą.
Įkaitinkite aliejų dideliame keptuve arba keptuvėje vidutiniu ugnies intensyvumu.
Kepkite balandėlius 3-4 minutes kiekvienoje pusėje, kol jie taps aukso rudės.
Pašalinkite balandėlius iš keptuvės ir leiskite jiems atvėsti kelias minutes prieš patiekimą.
Šis vegetariškų balandėlių receptas yra subalansuotas, sotus ir pilnas skonio. Galite juos patiekti su šviežiomis daržovėmis, padažu arba garnyru kuris jums patinka. Skanaus!