Vegalybė

Vegetariškas plovas su daržovėmis - receptas

vegetariškas plovas su daržovėmis
Vegetariškas plovas

Ingredientai vegetariškam plovui

  • 1 stiklinė bulvių, supjaustytų į kubelius
  • 1 stiklinė morkų, supjaustytų į plonąsias juostas
  • 1 stiklinė žiedinių kopūstų, smulkiai supjaustytų
  • 1 stiklinė žirnelių
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais žiedais
  • 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyti
  • 1 šaukštas miltų
  • 1 šaukštas safrano (arba kurkumos)
  • 2-3 stiklinės virtos ryžių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės arba krapai pabarstymui

Vegetariško plovo paruošimas

  1. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų vidutiniu ugnies intensyvumu.
  2. Pridėkite svogūną ir česnaką bei apkepkite, kol svogūnai taps minkšti.
  3. Pridėkite bulves, morkas, žirnelius ir žiedinius kopūstus. Kepkite daržoves keletą minučių, kol jos pradės šiek tiek keistis.
  4. Pabarstykite daržoves miltų ir safrano (arba kurkumos) mišiniu, kad visos daržovės būtų padengtos plonia miltų danga.
  5. Įpilkite pakankamai vandens, kad visos daržovės būtų padengtos, ir užvirkite. Sumažinkite ugnies intensyvumą ir virkite daržoves, kol jos suminkštės.
  6. Pridėkite virtus ryžius ir viską gerai išmaišykite.
  7. Skrudinkite plovą, palikdami jį ant mažesnės ugnies, ir pamaišykite.
  8. Prieš patiekiant, pabarstykite plovą šviežiomis petražolėmis arba krapais.

Pasidalink receptu su draugais: